وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:
فارغالتحصیل مقطع کارشناسی مدیریت میتواند در مقطع کارشناسی ارشد در گرایشهای مختلف صنعتی، دولتی، مدیریت انتقال تکنولوژی، مدیریت تکنولوژی اطلاعات ، بازرگانی، مالی و بیمه به تحصیل ادامه دهد. این گرایشها در دانشگاههای داخل کشور ارایه میشود. در دوره دکتری نیز گرایشهای بسیاری به شکل تخصصی تر در داخل و خارج از کشور ارایه میشود.
آینده شغلی و بازار کار:
به جرات میتوان گفت که یک فارغالتحصیل رشته مدیریت اگر در طی تحصیل به خوبی مطالعه و تحقیق کرده و فرد کارآمدی باشد، هیچوقت بیکار نخواهد ماند. چرا که امروزه شرکتها برای این که بتوانند در مقایسه با رقیبان، کالا یا خدمات را در زمانی کمتر، با هزینه پایینتر و کیفیت بالاتر به مشتریان تحویل دهند، به مدیرانی متبحر نیاز دارند.
فرصتهای شغلی:
در مورد فرصتهای شغلی فارغالتحصیل مدیریت جهانگردی باید گفت:
یک عقیده کلی در این گرایش وجود دارد و آن این است که برای متخصص جهانگردی کار بینهایت است و البته این بستگی به خلاقیت و نوآوری فارغالتحصیل این رشته دارد تا بتواند نیازهای بازار کار این صنعت را یافته در آن قسمت مشغول به کار گردد. هر چند در حال حاضر به دلیل کمبود نیروی کار متخصص در صنعت جهانگردی کشور ، تمامی دانشجویان این رشته جذب بازار کار میشوند و میتوانند در دفاتر خدمات مسافرتی به عنوان مدیر فنی و یا تورگردان و یا در سازمان ایرانگردی و جهانگردی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی مشغول به کار گردند.
فرصتهای شغلی فارغالتحصیل مدیریت بیمه : علاوه بر شرکتهای بیمه دولتی که به متخصصان رشته مدیریت نیاز دارند، شرکتهای بازرگانی و حمل و نقل که در ارتباط با تجارت بینالمللی هستند نیز فارغالتحصیلان این گرایش را جذب میکنند.
در مورد فرصتهای شغلی فارغالتحصیل بیمه اکو می توان گفت: فارغالتحصیل این گرایش چون به زبان انگلیسی تسلط کامل دارد، راحت جذب بازار کار میشود و حتی بعضی از شرکتها به دانشگاه نامه مینویسند و میخواهند که دانشجویان را پس از فارغالتحصیل شدن به شرکت آنها معرفی کند.
فرصتهای شغلی مدیریت امور گمرکی: فارغالتحصیل این رشته میتواند در گمرکها ، شرکتهای صادرات و واردات، حمل و نقل ، بیمه ، فرودگاهها و در مناطق مرزی مشغول به کار گردد.
وضعیت نیاز کشور به این رشته در حال حاضر:
البته یک فارغالتحصیل رشته مدیریت نباید انتظار داشته باشد که از همان بدو امر به عنوان مدیر یک شرکت یا کارخانه مشغول به کار گردد. چون بخشی از مطالب و محتوای کلاسهای مدیریت باید از محیط و سازمانهای جامعه گرفته شود. بنابراین فارغالتحصیل این رشته در ابتدا باید به عنوان یک کارشناس در ردههای پایینتر وارد بازار کار شده و سپس به مرور پلههای ترقی را طی کند. یعنی میتواند در طیف وسیعی از شرکتها و سازمانها مانند شرکتهای تجاری، تولیدی، مالی ، بانکها ، موسسههای بیمه، سازمانهای حسابرسی و موسساتی که با تجارت خارجی سر و کار دارند به عنوان مسوول تدارکات ، کارگزینی، امور مالی ، بازاریابی و مشغول به کار گردد.
فارغالتحصیلان مدیریت دولتی میتوانند مشاغلی از قبیل:
کارشناس اداری، امور کارکنان ، تشکیلات و روشها، طبقهبندی مشاغل ، حقوق و دستمزد، برنامهریزی پرسنلی و نظایر آن و قبول مسوولیت در سمت مدیران سطوح میانی و سرپرستی واحدهای اداری و خدماتی وزارتخانهها و سازمانهای دولتی و شهرداریها را عهدهدار شوند.
فارغالتحصیلان گرایش مدیریت بازرگانی میتوانند در موسسههای بازرگانی، اموری مانند تدارکات ، کارگزینی، امور مالی، و بازاریابی را عهدهدار شوند.
فارغالتحصیلان مدیریت صنعتی میتوانند در قسمتهای مدیریت تولید، اداره و حفاظت فنی و قسمت کنترل مرغوبیت کالا مشغول به کار شوند.